Grupuri Olfactive

Aromat

Notele aromatice sunt de obicei combinate de salvie, rozmarin, chimen, lavanda si alte plante care poseda o iarba-picant aroma foarte intensiv. Ele sunt adesea combinate cu note de citrice si picante. Compozitii aromatice sunt tipice de parfumuri pentru barbati.

Chypre

Acest grup olfactiv a fost numit dupa parfum Chypre Coty creat în 1917. Chypre Cipru înseamna în limba franceza. Acest parfum ascutit se bazeaza pe armonia de muschi de stejar, labdanum, patchouli si bergamota.

Citrus

Arome de citrice sunt vechi si abundente. Compozitiile sale sunt bazate pe lamaie, portocala, bergamota, grapefruit sau mandarine, cu alte citrice, note aromatice si tarta pentru barbati si de note florale pentru femei.

Floral

Acest cel mai mare grup parfumat cuprinde numeroase versiuni de compozitii cu o inima florale: flori proaspat culese, flori cu nuante acvatice, verde sau pulverulente, precum si floral-aldehida, floral-fructat si compozitii gurmand.

Piele

Mirosuri din piele in nuante diverse, de la compozitii florale, catifelate la cele tari, de fum sunt plasate în acest grup. Produse cu note de piele, în scopul de a masca mirosul neplacut a marcat inceputul parfumeriei.

Oriental

Arome orientale cu note de chihlimbar dominante sunt plasate într-un grup separat pentru caldura lor accentuata si de senzualitate. Buchet lor opulente include substante îmbatatoare si intensiv, cum ar fi mosc, vanilie rasini, exotice si lemn, adesea însotit cu flori exotice si mirodenii.

Lemnos

Compozitii opulent de note lemnoase într-o inima de parfum sunt accentuate cu note lemnoase la baza. Lemn de santal cald, misterios, lemn de cedru si vetiver, rasina, sunt, de obicei, însotite de note aromatice si citrice.