Termeni si conditii

Magazinul online eSun.ro este in proprietatea S.C. SUN DISTRIBUTION SRL., persoana juridica romana infiintata legal in anul 2007, avand Cod Unic de Identificare: RO20959632, Numar Registrul Comertului: J40/2232/2007, adresa Str. Poieni nr.14, Sector 4, Bucuresti.

Introducere

Folosirea acestui magazin implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos mentionate.

Va recomandam ca, inainte de a comanda, sa cititi cu atentie Termenii si Conditiille de utilizare, Politica de Confidentialitate si informatiile utile pe care le gastiti in pagina Suport Client.

Ne asumam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara nicio alta notificare.

Informatiile de pe site

eSun.ro nu poate garanta ca informatiile prezentate in acest magazin virtual sunt complete, acestea fiind supuse in permanenta update-urilor, de aceea sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem modifica, sterge sau adauga orice informatie pe site.

Informatiile produselor de pe site-ul eSun.ro sunt preluate de pe site-urile producatorilor sau reprezentantilor marcilor respective.

Depunem toate eforturile ca textele si descrierile produselor, caracteristicile tehnice si imaginile prezentate sa fie in deplina concordanta cu specificatiile producatorilor.

Inregistrarea pe site

In momentul in care doriti sa va inregistrati ca membru sau sa achizitionati produse din magazin, se solicita crearea unui cont personal.

La crearea contului veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola.

De asemenea, se vor cere anumite date personale cum ar fi: numele si prenumele, adresa si numar de telefon.

In utilizarea magazinului, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati aceste informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a datelor personale si a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.

Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.

Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de Sun Distribution, numai in scopul de a confirma comenzile si stocurile, pentru contactarea cumparatorilor spre a-i informa privitor la starea comenzilor speciale, in scopul furnizarii si facturarii produselor, in scopuri promotionale si comerciale, al prevenirii sau identificarii fraudelor precum si in orice alte scopuri legitime, in conditiile legii.

Securitatea datelor personale

La Sun Distribution, asigurarea securitatii si confidentialitatii informatiilor este prioritara in cadrul serviciilor oferite clientilor.

Informatiile furnizate de utilizatori pe parcursul utilizarii acestui magazin raman STRICT CONFIDENTIALE.

Datele utilizatorilor nu vor fi vandute, inchiriate sau dezvaluite nimanui.

Datele personale ale dumneavoastra vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui site.

Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui site, cu exceptia cazului in care acestea sunt solicitate de catre institutii abilitate ale statului.

Datele cu caracter personal colectate prin intermediul formularului de inregistrare pe site sunt pastrate in baza de date a magazinului si sunt protejate prin toate mecanismele de protectie ale sistemului de operare si ale bazei de date (firewall, parole, alte mecanisme de securitate). eSun a luat toate masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

Datele cu caracter personal sunt inregistrate si organizate si securizate conform cerintelor normative in vigoare. Accesul la datele cu caracter personal este limitat si este reglemantat prin politici si proceduri de securitate a informatiei, ce garanteaza faptul ca datele dumneavoastra nu vor putea fi accesate, preluate sau modificate de catre alte persoane, in afara persoanelor autorizate care folosesc aceste date strict in scopul mai sus precizat.

Stocarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal colectate prin intermediul formularului de inregistrare pe site sunt pastrate numai cu acordul dumneavoastra. Acordul pentru pastrarea datelor cu caracter personal este obtinut prin bifarea optiunii “sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare” din formularul de inregistrare. Bifand optiunea “sunt de acord….” intelegem ca avem acordul dvs. implicit de pastrare a datelor cu caracter personal. Informatiile furnizate la inregistrarea pe site sunt pastrate in baza de date atata timp cat doriti sa mentineti contul de utilizator. Astfel, puteti reveni oricand pentru o noua comanda fara a mai fi necesara completarea datelor.

Informatiile colectate sunt accesibile numai personalului eSun.ro cu responsabilitati de administrare a site-ului si sunt pastrate (cu acordul dvs.) pe o perioada nedeterminata in baza de date a sistemului.

Aveti dreptul sa solicitati oricand stergerea datelor personale din baza de date a magazinului. Pentru exercitarea acestui drept persoana in cauza va trimite operatorului o cerere, in care solicita stregerea datelor, pe adresa de e-mail:office@esun.ro. Cererea va fi solutionata in termen de 48 ore de la primirea ei. Stergerea datelor personale se efectueaza in baza procedurilor interne stabilite pentru aceasta actiune.

Sun Distribution este inregistrat ca operator de date cu numarul __ la ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) .

Adaptarea sau modificarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi actualizate sau modificate de Sun Distribution numai cu acordul dumneavoastra.

Actualizarea sau modificarea va fi efectuata in vederea realizarii scopului cat si pentru corectarea eventualelor erori intervenite in completarea, colectarea, inregistrarea, stocarea, adaptarea sau orice alta operatiune realizata asupra Datelor cu caracter personal.

Conform Legii nr. 677/2001 orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de catre acesta. Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine, in mod gratuit, de la operator, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor sale. De asemenea, persoana vizata are dreptul de a se opune, in orice moment, din motive intemeiate si legitime, cu privire la prelucrarea datelor sale personale, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In vederea protejarii drepturilor persoanelor, operatorul este obligat sa asigure confidentialitatea prelucrarilor, in sensul ca toate persoanele care au acces la date cu caracter personal nu pot sa le prelucreze decat pe baza instructiunilor operatorului, cu exceptia situatiilor in care actioneaza in virtutea unei obligatii legale.

Pentru exercitarea acestor drepturi, persoana in cauza va trimite operatorului o cerere pe adresa de e-mail: office@esun.ro in atentia administratorului magazinului virtual.

Drepturile Utilizatorului

Ca utilizator, la eSun.ro, va sunt garantate urmatoarele drepturi, privind prelucrarea datelor cu caracter personal, prevazute de Legea nr.677/2001

  • dreptul la informare
  • dreptul la acces la date
  • dreptul de interventie
  • dreptul de opozitie
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
  • dreptul de a se adresa justitiei
  • dreptul sa faca plangere la autoritatea de supraveghere

In vederea exercitarii drepturilor mai sus prevazute utilizatorul va inainta catre eSun.ro o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa care poate fi si de posta electronica sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Dreptul de denuntare a contractului

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile lucratoare se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original si nedesigilat, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la retur.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca produs folosit sau la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Notificarea se va data si se va trimite, de catre persoana inscrisa in baza de date, prin e-mail, la adresa: office@esun.ro, in atentia administratorului magazinului virtual sau prin posta la adresa: Bucuresti, Str. Poieni, Nr. 14, Sect. 4.

Acest drept nu poate fi invocat in cazul produselor ridicate de catre client direct din depozitul nostru.

Acceptare informari comerciale

La inscrierea in magazin aveti posibilitatea de a accepta sau nu, printr-o simpla bifa, primirea Newsletter-elor, Promotiilor sau a altor anunturi comerciale.

Bifand optiunea “Da” intelegem ca avem acordul dumneavoastra de a va trimite informarile fara nici un fel de alta notificare.

Puteti oricand sa va dezabonati prin mutarea bifei pe optiunea Nu din pagina “Contul Meu” sau apasand optiunea “dezabonare” din corpul Newsletter-ului.

Copyright

Intregul continut al site-ului www.eSun.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date – este proprietatea eSun.ro si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul eSun.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Comandarea produselor

Pentru a comanda, aveti urmatoarele posibilitati:

  • comanda pe site, prin inregistrarea ca membru, ce presupune completarea datelor personale in pagina “Contul meu”
  • e-mail, pe adresa de e-mail a magazinului “Contact”

Pentru solicitarile primite prin telefon, informatiile legate de disponibilitea produsului, pret si detalii de transport sunt comunicate de catre agentii eSun.ro. In aceasta situatie, veti fi rugat sa confirmati comanda pe e-mail sau sa comandati produsul online.

Suport Clienti

Puteti apela agentii eSun.ro ori de cate ori este necesar, la numerele de telefon afisate in pagina “Contact”.
De asemenea, orice persoana care doreste rapid informatii despre produse si consiliere in achizitionarea acestora, poate obtine orice informatie, accesand serviciul de suport online. Agentii eSun.ro va stau la dispozitie. Si in aceasta situatie, clientul este rugat sa confirme comanda pe e-mail sau sa comande produsul online.

Preturi

Toate preturile afisate in magazin sunt preturi finale de vanzare si INCLUD TVA.

Sun Distribution isi rezerva dreptul de a modifica preturile fara o notificare prealabila. Pretul final al unui produs afisat nu contine taxa de livrare.

Taxa de livrare este de 15 RON (TVA inclus) indiferent de greutatea produsului.

Comenzile cu valoare de peste 250 RON dispun de transport gratuit.

Taxa de livrare este afisata in momentul in care este comandat produsul, in pagina Trimite comanda.

Taxa de ramburs este 0 (zero).

Taxa pe km exteriori se percepe de catre firma de curierat, pentru livrarea in localitatile in care aceasta nu are agentie proprie. Km exteriori se calculeaza de la cea mai apropiata agentie a firmei de curierat din zona clientului pana in centrul localitatii in care locuieste clientul. Aceasta taxa este in valoare de 0.89 RON (TVA inclus)/Km exterior. Taxa se percepe pe un singur sens.

Stocuri

Stocurile se actualizeaza in baza informarilor primite de la furnizori cu privire la disponibilitatea produselor. Mentionam faptul ca pot aparea diferente intre stocul afisat si cel real, de aceea, va sfatuim ca inainte de a plati comanda, sa solicitati o confirmare de stoc. Veti fi informat in cel mai scurt timp despre disponibilitatea acestuia.

Plata produselor

Produsele comandate se pot achita numai in baza unei facturi fiscale sau facturi proforme:

Ramburs, in momentul livrarii la adresa clientului

Card online
Ordin de plata
Varsamant in cont
La plata prin ordin de plata si varsamant in cont, produsele vor fi livrate numai dupa intrarea banilor in contul Sun Distribution.

Pentru plata cu OP se poate trimite confirmarea acesteia prin e-mail pe adresa: office@esun.ro.

Facturile cu valoare mai mare de 3000 RON se achita in avans.

Livrarea produselor

Dupa ce se efectueaza o comanda, Cumparatorul este contactat si informat despre situatia stocului pentru produsul comandat, termenul de livrare fiind stabilit in functie de existenta pe stoc a produsului. Termenul de livare pentru produsele aflate in stoc este de aproximativ 24 ore de la comanda. Pentru produsele care nu se afla in stoc, termenul de livrare este comunicat de catre agentul care se ocupa de preluarea comenzii. Oricare este situatia stocului, eSun.ro depune toate eforturile pentru a va onora comanda in cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, produsele se pot ridica de la sediul eSun.ro. Si in aceasta situatie Cumparatorul este rugat sa verifice produsele la ridicarea lor si sa semneze pentru primire numai dupa ce s-a asigurat ca produsele sunt cele solicitate. Nici livrarea din depozit nu este considerta comert la distanta si ca urmare, cumparatorul nu beneficiaza de dreptul de denuntare a contractului in termen de 14 zile.

Garantia produselor

Produsele sunt livrate in ambalajele originale si vin insotite obligatoriu de: Factura Fiscala si Declaratia de Conformitate.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generala a produselor si ale OG nr. 21/1992 (r2) privind protectia consumatorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 7, lit. b, prima liniuta, distribuitorii sunt obligati sa se asigure ca produsele oferite spre comercializare sunt sigure.

Transferul proprietatii

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Dispozitii finale

Sun Distribution isi rezerva dreptul de a actualiza in orice moment continutul website-ului www.eSun.ro, precum si Termenii si Conditiile de utilizare fara nicio instiintare prealabila si fara indeplinirea vreunei alte formalitati fata de utilizatori. Orice modificare de acest fel va intra in vigoare din momentul afisarii acesteia pe site. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.